AlgemeenSport

Bato-turnsters winnen drie Provinciale Turntitels

- advertentie -

Uithuizen – Zaterdag 10 juni jl. werden de provinciale kampioenschappen turnen gehouden in Uithuizen. Uit heel de provincie streden ruim 300 turnsters tegen elkaar. Tijdens de plaatsingswedstrijden wisten zich maar liefst 21 Bato-turnsters te plaatsen voor deze finale.

- advertentie -

Bij de junioren F werd het een zeer spannende strijd. Alle turnsters draaiden mooie oefeningen en het ging dan ook om de details. Anouk Haan van Bato wist uiteindelijk het goud te pakken voor Vera Meijer van Dynamica uit Nieuwe Pekela. Sylvia Schuiling van Bato maakte het podium compleet met het brons. In een divisie hoger was Bato-turnster Guusje Jansen oppermachtig. Ze begon de wedstrijd met een foutloze oefening op de evenwichtsbalk. Daarna liet ze ook optimaal uitgevoerde oefeningen zien op de vloer, brug en sprong over de pegasus. Ze won uiteindelijk zeer overtuigend de provinciale titel. In deze categorie behaalde Romee Luth van Dynamica het zilver.

Bij de jeugd meisjes turnde Ismine Samuels keurig uitgevoerde oefeningen en werd uiteindelijk tweede in een groot deelnemersveld. Bij de pupillen 2 meisjes werd Bato-turnster Xenna van Basten ondanks een spannende brugoefening, kampioen van Groningen. Clubgenootje Ilse Mulder won in deze categorie het brons.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button