Sport

Oldambtster ruiters scoren in de dressuur tijdens IICH Groningen

- advertentie -

Oldambt – Dit jaar wordt het IICH Groningen voor het eerst in niet in Zuidbroek maar in Groningen verreden. In Martiniplaza zijn een aantal hallen omgebouwd naar een entourage waar de paardensport centraal staat. Zowel de stallen als het strodorp en de pistes zijn er allemaal ondergebracht.

- advertentie -

In diverse rubrieken konden deelnemers zich vooraf selecteren om uiteindelijk in Groningen te mogen starten in de finales. Daarbij mochten verschillende Oldambtster combinaties ook aantreden. Voor de dressuur bij de paarden vielen de volgende combinaties in de prijzen.

In de klasse B werd Kristien Kiewiet uit Winschoten met De Bonte Drie Pitusa tweede met 66.167%. In de M1 mocht Linda Kouwenhoven uit Oostwold de eerste prijs ophalen met Superhorse Sonnenberg JAM met 71.989%.

Maaike Slootweg uit Midwolda behaalde in de Z1/Z2 rubriek met Man of Romance de tweede plaats met 71.511% en met Fioricci werd ze derde in de ZZL proef met 67.708%.

Marten Luiten uit Winschoten reed met Johnny zowel in de proef als in de kür op muziek naar de eerste plaats in de Lichte Tour. Voor de proef behaalden ze 72.157% en voor de kür, geschreven door Jacquelien Vriese uit Oude Pekela, werd een topscore van maar liefst 83.06% behaald. Meerdere negens en zelfs tienen stonden er op het protocol. Het concours is nog tot en met 6 januari.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button