Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Volgende week grote kans op winterse neerslag

- advertentie -

Landelijk – Maandag en dinsdag staan winterse buien met (natte) sneeuw op het programma. Bij temperaturen iets boven het vriespunt blijft sneeuw hooguit kortstondig een beetje liggen. Ook de dagen daarna is kans op sneeuw, maar er is ook kans op zacht winterweer met regen. Op deze donderdag dringt minder koude lucht het land in. Dit gaat gepaard met wolken en mogelijk lokale gladheid.

- advertentie -

Op maandag trekken winterse buien vanaf de Noordzee over het land. Landinwaarts kan het tijdens een bui lokaal kortstondig wit worden, maar in het algemeen blijft de sneeuw niet liggen. Ook dinsdag wisselen winterse buien en zonnige momenten elkaar af. De maxima komen uit tussen 5 graden vlak aan zee en 2 of 3 graden landinwaarts. In de nacht en vroege ochtend kans het landinwaarts een graadje vriezen.

Daarna wordt de weersverwachting onzeker. Er is kans op sneeuw, maar ook kans op 10 graden en regen. Mogelijk komt de grens van zachte en koude lucht precies boven Nederland te liggen. In dit scenario valt in het zuiden regen en in het noorden winterse neerslag.

Vandaag kans op lokale gladheid
Na een nacht met op uitgebreide schaal 4 tot 8 graden vorst start deze donderdag op de meeste plaatsen zonnig. Het uiterste noorden van het land heeft in de vroege ochtend al met bewolking te maken en aanvoer van vochtige lucht vanaf zee. Dit vocht kan neerslaan op de koude wegen, waardoor het vooral in Friesland, Groningen en Drenthe lokaal glad kan worden.

Later vanochtend en vanmiddag breidt de bewolking ook uit naar het midden en uiteindelijk ook het zuiden. Een noorden- tot noordwestenwind voert minder koude lucht aan en het kwik stijgt in de loop van de middag naar 2 tot 4 graden. In het zuiden en zuidoosten komen de maxima rond het vriespunt uit.

Uit de bewolking kan later in de middag en vanavond zeer lokaal een spat motregen vallen, vooral in het noorden en westen van het land. Vanwege de kou in de grond kan deze neerslag lokaal gladheid veroorzaken op wegen waar niet wordt gestrooid.

Veel wolken, in het weekend wat regen
Vrijdag en komend weekend ligt de middagtemperatuur tussen 4 en 6 graden. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien, maar vrijdag en een groot deel van zaterdag is het wel overwegend droog. Zaterdagavond en ook zondag kan soms wat regen vallen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button