Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

SOB krijgt van korps Assen een motorspuitaanhanger uit 1941 in het kader van 20-jarig bestaan

- advertentie -

Winschoten – De Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten, kortweg SOB, bestaat inmiddels 20 jaar en dat is deze zaterdag 13 januari herdacht en gevierd. “Op 17 oktober 2003 ging het toenmalige bestuur op bezoek bij de notaris voor de oprichting van de SOB, wie had ooit kunnen voorspellen dat die stichting na 20 jaar er uitziet zoals nu het geval is.”

- advertentie -

Geweldige donatie
“Een zevental voertuigen, diverse aanhangers en veel oud brandweermateriaal.. En dat alles gehuisvest in de oude brandweerkazerne van Winschoten aan de Grintweg”, aldus secretaris Dirk Jobing.

Hoogtepunt van deze viering was een geweldige donatie van het brandweerkorps Assen, een motorspuitaanhanger uit 1941. Dit korps beschikt zelf niet over een museum en is eigenlijk een beetje jaloers op het prachtige museum in Winschoten.

Lees verder onder de foto.

Foto: Frans Stegeman | OldambtNu.nl

Altijd is de SOB weer van de partij
Eén van de genodigden was wethouder Jurrie Nieboer: “SOB betekent veel voor de gemeente Oldambt. Er kan namelijk geen activiteit voorbij komen of SOB is weer van de partij met een grote oude brandweerauto. Deze stichting draait helemaal op vrijwilligers en deze zijn  mega belangrijk in onze samenleving”.

Onder de indruk
Gerard Stel vrijwilliger bij het Asser brandweerkorps: “Wij zijn van de brandweer Assen en onderdeel van de Stichting vrijwillige brandweer Assen en dat gaat onder auspiciën van de Rode Haan. Maar wij hebben niet zo’n mooi museum als hier in Winschoten. Wij waren een half jaar geleden een keer op bezoek hier bij de voorzitter Dick Zwart en waren behoorlijk onder de indruk.”

“Wij zagen toen dat hier geen Harland motorspuitaanhanger stond. Helaas hebben wij voor deze pomp geen ruimte en daarom willen wij deze graag overdragen aan de SOB”.

Ook burgemeester Sikkema was bij deze overhandiging aanwezig en liet weten trots te zijn op deze stichting, die met zoveel enthousiasme en met zoveel vrijwilligers werkt aan het behoud van oud brandweermaterieel.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button