Weerbericht

Storm Isha piekt maandag in vlak voor ochtendspits

- advertentie -

Landelijk – Storm Isha trekt komende nacht over ons land en de zwaarste windstoten kunnen we in de tweede helft van de nacht verwachten. De zuidwestenwind is krachtig tot hard met in het binnenland zware windstoten van 80-90 km/uur. Aan de kust gaat het stormen met zeer zware windstoten van 100-110 km/uur. Tijdens de ochtendspits verdwijnt de storm en de zwaarste windstoten. Woensdagnacht is het opnieuw onstuimig met zware windstoten, maar storm blijft waarschijnlijk uit.

- advertentie -

Aan de kust neemt de wind later vanavond al flink toe en vanuit het westen gaat het regenen, maar het hoogtepunt van storm Isha valt in de tweede helft van de nacht en aan het begin van de ochtendspits. In het binnenland staat dan een krachtige tot harde wind en moeten we rekening houden met zware windstoten van 80 tot 90 km/uur.

De westelijke provincies, de gebieden rond het IJsselmeer en delen van Friesland krijgen een harde en tijdelijk een stormachtige wind. Er komen windstoten voor van 90-95 km/uur.

Zwaarste windstoten in Noord-Holland
Aan de kust van Noord-Holland en op de Wadden stormt het een tijd (windkracht 9) en daar zijn zeer zware windstoten mogelijk van 100 tot 110 km/uur. In Noord-Holland kunnen ook wat verder van de kust zeer zware windstoten voorkomen van 100 km/uur en hiervoor geldt code oranje. Mogelijk komt het ook aan de kust van Friesland tot tijdelijke stormkracht en zeer zware windstoten.

Storm trekt weg
Tijdens de ochtendspits begint de wind af te nemen. Halverwege de ochtend is de wind vrij krachtig tot krachtig met windstoten van 70-75 km/uur. Aan de noordkust waait het nog hard en kunnen windstoten voorkomen van 80 km/uur. Met het afnemen van de wind trekken ook de buien weg. Er zijn droge perioden en soms breekt de zon even door. Lokaal kan nog een bui ontstaan.

Opnieuw stormachtig
Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag hebben we opnieuw te maken met een krachtige wind en gaat het in de kustgebieden hard waaien met zware windstoten. Aan de noordwestkust steekt een stormachtige zuidwester op, maar vooralsnog lijkt het niet tot storm te komen. Er zijn perioden met regen, maar de regen trekt vrij snel weg en overdag is het vaak droog met af en toe zon. Het is dan wat onstuimig met een (vrij) krachtige wind. De dagen daarna is het onstuimige weer voorbij.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button