Sport

Jaap Buze wereldkampioen met een Agapornis Fischerie in Spanje en dat al voor de 6e keer

- advertentie -

HeiligerleeVan melkboer tot een trotse eigenaar van dierenspeciaalzaak Buze, die ook nog eens 6 keer wereldkampioen is geworden met zijn vogel, een Agapornis Fischerie. Morgen komt de kampioen terug uit Spanje, niet met een gouden medaille om de nek, maar net zo gewoon als hij er heen is gegaan. Ook levert deze knappe vogel geen extra geld op. Het is gewoon voor de eer en voor het plezier wat Jaap Buze en zijn familie er aan beleeft.

- advertentie -

Alweer 23 jaar runt deze 60-jarige ondernemer samen met zijn vrouw deze dierenspeciaalzaak aan de Provincialeweg 75, in het hart van Heiligerlee. Daarvoor was hij 17 jaar melkboer met zijn SRV wagen in Finsterwolde en Beerta. Hij had altijd wel het idee om een dierenspeciaalzaak te willen beginnen, maar de kans deed zich in die jaren niet voor.

Geluk gehad
Jaap Buze: “Ik dacht altijd dat het onmogelijk was, iets wat ik nooit kon bereiken, Maar toch op een  moment het geluk gehad en dit naar aanleiding van een advertentie in de Winschoter Courant. Een winkel werd ter overname aangeboden in het noorden van het land, dus niet eens wetend dat dit in Heiligerlee was. En hier op gereageerd en direct na het weekend belde de eigenaar bij op voor een gesprek”.

“Ja, zo is het balletje gaan rollen. De winkel had geen levende dieren, maar dat hebben wij dus wel gedaan, alleen met vogels”, zegt Jaap.
Hij kweekt al 25 jaar de vogels en heeft achter in de winkel allerlei kooien met verschillende rassen. Ook was hij lid van verschillende verenigingen, waaronder die uit Oldambt en deed aan allerlei shows en wedstrijden mee.

Heel jong
Het is overigens niet zo dat je steeds met dezelfde vogel naar de wedstrijden kunt gaan. Want de vogel waar hij in Spanje wereldkampioen mee is geworden, is nog heel jong. Deze is vorig jaar geboren. Alles wordt goed bijgehouden, waardoor je hooguit 2 keer met dezelfde vogel mee kan doen. Door het ringen zijn alle gegevens van de vogel bekend.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button