Weerbericht

Maandverwachting februari: geleidelijk steeds kouder

- advertentie -

De Bilt – Februari begint met zacht en nat weer, maar in de loop van de maand wordt het geleidelijk steeds kouder. In het midden van februari krijgen we mogelijk te maken met guur winterweer met winterse buien. Aan het eind van de maand stijgt de kans op koud en droog winterweer. Een vroeg vleugje lenteweer zit er in februari nog niet in.

- advertentie -

Februari begint in elk geval met zeer zacht weer. Westen- tot zuidwestenwinden voeren milde lucht aan vanaf de Atlantische Oceaan. Overdag is het daardoor een graad of 10 en ook ’s nachts is het zeer zacht. Sommige nachten is het amper kouder dan overdag. Normaal is het begin februari overdag een graad of 6 en ’s nachts rond het vriespunt.

Daarbij krijgt vanaf het komende weekend bewolking de overhand en trekt van tijd tot tijd een regengebied over ons land. Ook kan het daarbij soms flink waaien met kans op zware windstoten. Een combinatie van wind en regen kan extra vertraging opleveren in het verkeer.

Mogelijke overgang naar guur weer
Richting het midden van februari volgt mogelijk een overgang naar een guur weertype. Hoe koud het precies allemaal uitpakt is nog wel onzeker, maar het zeer zachte weer van nu verdwijnt. Daarvoor in de plaats komt waarschijnlijk een frisse noordwesten- of noordenwind en daarmee ligt de temperatuur dan rond of onder de normaal. Midden februari is het gemiddeld 7 graden overdag en rond nul in de nachten. De neerslagkans blijft groot en dat betekent dat er ook kans is op winterse buien.

Nog een keer schaatspret?
Ben jij liefhebber van schaatsen op natuurijs? Dan mag je jouw hoop vestigen op het slot van februari. De kans op droog en koud winterweer neemt dan toe. Meerdere weermodellen zinspelen dan op droge noordoostenwinden. Natuurlijk is nu nog niet te zeggen hoe koud het precies wordt, maar de vorstkans neemt eind februari duidelijk toe.

Voor schaatsen op een opgespoten ijsbaan kan een enkele nacht met matige vorst (minima beneden -5 graden) al genoeg zijn. Normaal is het eind februari overdag een graad of 8 en ’s nachts +1 graad.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button