Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

UPDATE: Protestactie in Winschoten rustig verlopen en ten einde (video)

- advertentie -

Winschoten –  Met de leus ‘Het is nu echt klaar!’ hebben zondagmiddag ruim honderd actievoerders uit de regio en Duitsland geprotesteerd op en nabij het Posttilterrein. Na Duitsland en Frankrijk zijn de boerenprotesten nu ook enkele dagen in België aan de gang. En sinds enkele dagen ook weer in Nederland.

- advertentie -

De groep bestaat niet alleen uit protesterende boeren. Zo is er bijvoorbeeld ook de ‘viaductgroep’ aanwezig, die elke zaterdag bij een ander viaduct demonstreert. Aangezien Winschoten in het grensgebied ligt, hebben ook Duitse boeren zich bij de Nederlandse collega’s aangesloten. Ook hier gaat het er gemoedelijk aan toe en wordt gesproken van een ‘ontspannen demonstratie’.

Het is vooral de bureaucratie die bij de boeren erg opspeelt, dit ondanks er veel Europees geld naar de boeren gaat. In Frankrijk gaat het ook om de dieselsubsidie voor landbouwvoertuigen die behoorlijk is verlaagd. In België gaat het met name om het stikstofbeleid, wat ook een belangrijke reden voor de Nederlandse boeren is om hier tegen te protesteren.

Daarnaast gaat het volgens een sympathisant ook om de ‘agenda 2030’ van het World Economic Forum. Boeren vrezen hogere kosten, lagere inkomsten, en verlies van zelfstandigheid.

(lees verder onder de foto)

Foto’s: OldambtNu.nl

De acties in Winschoten worden goed in de gaten gehouden door de politie, want tegen 15:15 uur vertrokken enkele trekkers richting verkeersplein de Blauwe Roos. Hier stond de politie hen al op te wachten. Even later blokkeerde de politie de rotonde, zodat de tractoren er niet op konden.

Omdat er geruchten waren dat de demonstranten de A7 op wilden, werden uit voorzorg de toeritten afgesloten bij Winschoten, Heiligerlee en Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button