Algemeen

Meld u aan als burgerhulpverlener bij HartslagNu en red levens!

- advertentie -

Oldambt – De gemeente roept samen met HartslagNu inwoners die kunnen reanimeren op om zich beschikbaar te stellen als burgerhulpverlener en/of om hun AED in te zetten. Wanneer iemand een hartstilstand krijgt en omstanders binnen 6 minuten beginnen met reanimeren en een AED inzetten, dan heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans.

- advertentie -

HartslagNu is een reanimatie oproepsysteem waarbij burgerhulpverleners opgeroepen worden om een slachtoffer te helpen.

Oproepsysteem HartslagNu
Wanneer iemand 112 belt bij het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Deze burgerhulpverleners krijgen de opdracht om te reanimeren óf de dichtstbijzijnde AED af te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is.

Hoe meer burgerhulpverleners er zijn en hoe meer AED’s er beschikbaar zijn, hoe meer mensen kunnen worden gered. Inwoners die kunnen reanimeren en burgerhulpverlener willen worden en/of een AED hebben, kunnen zich melden via www.hartslagnu.nl. Inwoners die graag burgerhulpverlener willen worden voor HartslagNu, kunnen een gratis cursus doen bij Groningen Hartveilig.

AED’s 24/7 beschikbaar
Op diverse plekken in Oldambt hangen AED’s, de meesten zijn 24/7 beschikbaar. In veel gevallen zijn deze AED’s geregistreerd, maar lang niet allemaal. Wethouder Erich Wünker: “Ik ben blij dat al zoveel burgerhulpverleners zich hebben aangemeld bij het systeem. We roepen particulieren, bedrijven en andere organisaties op hun AED beschikbaar te stellen door deze aan te melden via HartslagNu. Op deze manier kunnen we het verschil maken”.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button