Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Weerbericht

Licht wisselvallig, grijs en ronduit zacht weekend

- advertentie -

Landelijk – Het wordt een licht wisselvallig en ronduit zacht carnavalsweekend met wat regen, maar ook lange droge perioden. Vooral zaterdagavond en tijdens de nacht naar zondag valt enige tijd regen. Zaterdag is het 11 tot 13 graden en zondag gemiddeld 10 graden. De bewolking heeft de overhand, slechts af en toe is ruimte voor de zon.

- advertentie -

Bijzonder zachte zaterdag met soms regen
Zaterdag zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig en plaatselijk kan een lichte bui vallen, maar een groot gedeelte van de dag is het droog. Het wordt ronduit zacht met maxima tussen 11 en 14 graden. Er staat weinig wind. Ter vergelijking: middagwaarden rond 6 graden zijn gebruikelijk voor de ze tijd van het jaar. In de loop van de middag neemt de kans op regen in het zuiden toe.

Zaterdagavond valt op meerdere plaatsen regen. Tijdens de nacht naar zondag koelt het af naar circa 8 graden.

Minder zacht
Zondag heeft de bewolking opnieuw de overhand en ’s ochtends valt in de noordelijke provincies regen, maar later trekt dit weg en wordt het overal tijdelijk droger. Af en toe is ruimte voor de zon. Helemaal droog wordt het waarschijnlijk niet, want later op de dag kan lokaal weer een beetje regen vallen. Het is iets minder zacht dan op zaterdag met middagwaarden rond 10 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Volgende week vaker zon
Tijdens de eerste dagen van de nieuwe week is nog kans op regen, maar later in de week nemen de neerslagkansen af. Naast bewolking is ook af en toe ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit tussen 8 tot lokaal 10 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button