Incidenten

Schade aan Social Sofa kost gemeente en Dorpsbelangen Midwolda 4.000 euro

- advertentie -

Midwolda – In het park aan de Botjeslaan in Midwolda is jaren geleden een ‘social sofa’ geplaatst, waarop figuren uit het dorp waren afgebeeld. Het kunstwerk, dat destijds in samenwerking met schoolkinderen werd ontworpen, is onlangs verdwenen en na veel speurwerk van Dorpsbelangen bleek hij in een werkplaats in Winschoten te staan.

- advertentie -

Helaas hebben vandalen de bank flink toegetakeld, waardoor er aanzienlijke schade is ontstaan. De geschatte kosten voor reparatie bedragen maar liefst €4000,-. In overleg met de gemeente heeft Dorpsbelangen Midwolda besloten om de rekening samen te delen. Hoewel dit betekent dat er €2000,- wordt weggehaald van de bankrekening van Dorpsbelangen, waarvoor andere projecten gepland stonden, vindt de organisatie het belangrijk om de bank terug te krijgen.

(lees verder onder de foto)

Foto: Dorpsbelangen Midwolda (Facebook)

De reparatie van de bank is momenteel in volle gang en de verwachting is dat deze in het voorjaar een nieuwe, prachtige plek zal krijgen. Ondertussen denken de betrokkenen na over een mogelijke actie om extra geld in te zamelen voor de reparatiekosten.

De ‘social sofa’ was een geliefd plekje voor inwoners van Midwolda om even tot rust te komen en te genieten van het groen om hen heen. Het kunstwerk fungeerde als ontmoetingsplek en bood tevens een uitnodiging om het gesprek aan te gaan met mede-dorpsbewoners. Het verdwijnen en beschadigen van de bank heeft dan ook veel onbegrip teweeggebracht.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button