Sport

Vijf medailles voor Meike Veen op WK junioren

- advertentie -

Westerlee / Hachinohe City – Dit weekend werden er in Japan de WK Junioren allround schaatsen verreden. Hoewel Meike Veen vorig weekend bij de WorldCup nog oppermachtig was, moest ze nu een klein beetje toegeven. Ze voelde zich deze week iets minder fit, maar schaatste desondanks heel goed.

- advertentie -

Vrijdag op de 500m werd Meike vijfde, op de 1500m werd ze prachtig derde en teamgenote Angel Daleman won goud op beide afstanden. Zaterdag behaalde Meike op de 1000m wederom brons en werd Angel weer eerste. De 3000m was wat lastig, Angel werd vijfde en Meike reed nog naar een knappe 11e plek. Overall werd Angel allround kampioen en mocht Meike het erepodium betreden voor de bronzen medaille.

Zondag waren de teamwedstrijden, waarbij de Westerleese twee keer aan de start kwam. Bij Team Persuit kwam Meike met Angel Daleman en Patricia Koot net 0,93 seconden tekort op Japan voor goud maar bleven ze het Kazachstan team met 2.46 ruim voor, goed voor zilver. Bij de Team Sprint wisten Meike, Angel Daleman en Jilian Knook het team van Kazachstan 1.68 seconde voor te blijven en wonnen goud. De Canadezen wonnen brons.

Ondanks haar iets mindere gevoel deze week, kan Meike met trots terugkijken op dit WK, waarbij ze in totaal 5 medailles heeft gewonnen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button