Algemeen

Leden Guldenroede club worden op de eerste verjaardag ‘ondergedompeld’ in ijswater

- advertentie -

Winschoten – Op het eerste verjaardagsfeest van de Odd Fellow Guldenroede Club Winschoten, hebben ze wel een heel bijzonder cadeau gekregen. Dit in de persoon van Johan Deiman uit ’t Waar. Middels een lezing heeft hij de leden van deze Guldenroede Club ‘ondergedompeld’ in het ijswater, wat gepropageerd wordt door Wim Hof, oftewel ‘The Iceman’.

- advertentie -

Hoewel Johan Deiman geen gekwalificeerde instructeur is binnen de Wim Hof Method, vertelt hij gepassioneerd over alles wat hij bij Wim Hof heeft geleerd en meegemaakt heeft. Zo is hij mee geweest naar Polen. Daar heeft hij geleerd om met de meest meeslepende ademhalingssessie om te gaan en vervolgens op allerlei speelse manieren contact te maken met de kou.

Onder ijs gezwommen
Zo wordt er dan onder het ijs gezwommen, in baden vol met ijs gelegen. Allemaal dingen waar je niet aan zou durven denken, wanneer je dit niet hebt geleerd. Je hebt dan geleerd om je geest tot rust te brengen door deze toch wel zware oefeningen.

Onderzoek
Waartoe ‘The Iceman’ Wim Hof in staat is, werd lange tijd als wetenschappelijk onmogelijk beschouwd. Pas met het eerste onderzoek van de Radboud Universiteit in 2011 ging het echt van start. Uit het onderzoek bleek dat Wim met zijn methode vrijwillig zijn autonome zenuwstelsel kon beïnvloeden, iets wat tot dan toe voor onmogelijk werd gehouden.

Johan Deiman heeft de leden van Guldenroede Club maandagavond, met verschillende oefeningen kennis laten maken met de Wim Hof Methode.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button