Sport

Blaauwbekmarathon met 1200 deelnemers totaal uitverkocht

- advertentie -

Blauwestad – De Blaauwbekmarathon is met 1200 deelnemers helemaal uitverkocht. Een hele- en een halve marathon staan zaterdag 24 februari op het programma, maar voor de minder geoefende lopers is er ook de 10 en 5 kilometer. Verder zijn er wandelroutes uitgezet van 20 en 10 kilometer.

- advertentie -

Negen jaar geleden
Het is al weer negen jaar geleden (2015) dat de eerste Blaauwbekmarathon is verlopen, dat was toen nog op de baan van AV Aquilo en telde toen ruim 170 deelnemers. Daarna tot in 2019 is deze wedstrijd ieder jaar georganiseerd. In dit laatste jaar stond de teller op zo’n 900 deelnemers.

Start 11:00 uur
Deze editie voert de deelnemers langs de oevers van het Oldambtmeer, maar sneeuw zal er dit keer niet liggen. Het is alleen te hopen dat het een beetje droog blijft. De start van de marathon is om 11:00 uur en de sluitingstijd voor deze 42,2 kilometer  afstand is om 16:30 uur. De start is bij het Havenkwartier in Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button