Cultuur

Maud Lutjeboer wint regiofinale voorlezen van de gemeente Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Maud Lutjeboer, van basisschool CBS Annwieke uit Scheemda heeft de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Afgelopen woensdag was deze finale in Cultuurhuis De Klinker. Runner-up werd Emma Krul van cbs De Lichtboei.

- advertentie -

De Nationale Voorleeswedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij kinderen worden uitgedaagd om hun voorleestalent te laten zien. Het doel is om het leesplezier te bevorderen en kinderen te stimuleren om meer te lezen.

(lees verder onder de foto)

Foto: gemeente Oldambt

Regionale wedstrijd
12 kinderen van 12 verschillende basisscholen uit Oldambt zetten hun beste beentje voor om zo goed mogelijk een verhaal voor te lezen. De jury bestond uit Wethouder Jurrie Nieboer, stadsdichter Refia Doevendans en muziekdocent Harry van der Laan. “Het niveau lag heel hoog. Wat een fantastische deelnemers. Wij feliciteren Maud en wensen haar veel met de provinciale finale.” aldus de jury.

Alle kandidaten kregen voor hun deelname een oorkonde, een paar ‘leessokken’

Op 18 april is de provinciale ronde. De twaalf provinciale voorleeskampioenen maken tijdens de landelijke finale, die wordt gehouden op 22 mei in Utrecht, uit wie met de titel De Nationale Voorleeskampioen 2024 aan de haal gaat.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button