SportVideo

Fotoserie: Blaauwbek Marathon in Blauwestad (video)

- advertentie -

Blauwestad – De zesde editie van de Blaauwbek Marathon werd 24 februari in Blauwestad gelopen. En waar deze winterse hardloopwedstrijd ooit begon met ongeveer 100 deelnemers, deden deze keer maar liefst 1200 sporters mee.

- advertentie -

De routes door Blauwestad hadden afstanden van 5km, 10km, halve marathon en de hele marathon. Daarnaast konden wandelaars genieten van de omgeving met leuke routes van 10 en 20 kilometer. De jeugd kon de sportschoenen aantrekken om vanuit Havenkwartier de 500m, 1000m en 2000m te lopen met aanmoedigingen van het publiek.

Ook al lag er geen sneeuw en ijs, de wind en soms regen maakte dat menig loper snapte waarom deze friste marathon de Blaauwbek heet. Voor de hardlopers was er bij de finish een mooie medaille en wat extra’s en in de loperstent was er naast koffie en thee ook allerlei lekkers te koop, gebakken door de vele vrijwilligers.

De uitslagen zijn te vinden op: www.blaauwbekmarathon.com

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button