Algemeen

Opening servicepunt revalidatie in Winschoten

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – Op woensdag 28 februari opende wethouder Erich Wünker van de gemeente Oldambt officieel het Servicepunt Revalidatie van het Ommelander Ziekenhuis in Winschoten. Cabaretiers Viggo Waas en Peter Heerschop lazen tijdens de opening voor uit het boek ‘Infarct’, dat ze samen schreven. Viggo Waas weet hoe het is om te revalideren, omdat hij drie jaar geleden werd getroffen door een herseninfarct.

- advertentie -

Voornamelijk hart- en longpatiënten
In het Servicepunt Revalidatie worden patiënten voorbereid op een behandeling en er vindt revalidatie plaats. De doelgroepen zijn zeer divers, maar er worden in ieder geval hart- en longpatiënten behandeld. De verwachting is dat over enkele maanden 250 tot 300 patiënten per week het Servicepunt bezoeken. Nu is dat nog ongeveer de helft.

Alle voorkomende disciplines die betrokken zijn bij de revalidatie zijn er werkzaam: artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, logopedisten en maatschappelijk werk. Bas Wallis de Vries, voorzitter raad van bestuur: “We zijn blij dat we dit prachtige karakteristieke oude postkantoor een nieuwe betekenisvolle bestemming kunnen geven. Met dit Servicepunt Revalidatie kunnen we de beste revalidatiezorg bieden aan onze patiënten in de regio.”

(lees verder onder foto)

Foto: ingezonden

Eén locatie biedt veel voordelen
De revalidatie van het Ommelander Ziekenhuis was tot voor kort nog op twee locaties gehuisvest, namelijk in Expertisecentrum Old Wolde in Winschoten en in het ziekenhuis zelf. Het samenbrengen van beide locaties biedt veel kansen en voordelen. Zo zijn op dit Servicepunt nagenoeg alle betrokken disciplines gelijktijdig aanwezig zijn. Afspraken kunnen direct na elkaar gepland worden, waardoor de patiënt sneller geholpen wordt en minder reistijd nodig heeft.

Bovendien zijn de lijnen zo kort dat er tussentijds collegiaal overleg over een patiënt mogelijk is. De apparatuur is modern, vanaf afstand kan bijvoorbeeld het hartritme gemonitord worden. Alle belangrijke medische gegevens worden opgeslagen in het dossier van de patiënt en zijn daarmee voor de behandelend arts direct zichtbaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button