Incidenten

SOS-oproep iPhone laat hulpdiensten uitrukken

- advertentie -

Winschoten – Na het middaguur ontving de 112-meldkamer in Drachten een SOS-oproep van een ongeval op de toerit van de A7 richting Groningen. Een iPhone had kort daarvoor een ongeval gedetecteerd en, als de gebruiker de melding niet annuleert, worden automatisch de hulpdiensten ingeschakeld.

- advertentie -

Mogelijk was de gebruiker zijn telefoon op het dak vergeten en is deze daarvan afgevallen, waarna de noodoproep werd verstuurd. De politie, ambulance en Rijkswaterstaat werden met spoed ter plaatse geroepen. Gelukkig bleek er geen ongeval te zijn laat Rijkswaterstaat weten op X, maar alleen een telefoon op de toerit met de melding nog op het scherm.

De hulpdiensten konden terugkeren en de telefoon is nu bij de politie, waar de eigenaar deze kan ophalen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button