Sport

Meike Veen weer 3x goud op NK junioren sprint

- advertentie -

Westerlee – Voor Meike Veen kan dit schaatsseizoen niet meer stuk. Afgelopen weekend tijdens de NK Sprint Junioren in Hoorn, wist ze opnieuw de concurrentie voor te blijven op de 500m en 1000m.

- advertentie -

Zaterdag werden de eerste 500 en 1000 meter gereden die ze beide overtuigend won, 39.72 en 1:18.47, bij de 1000 zelfs bijna 3 seconden voorsprong op de nummer twee. Zondag reed ze nog iets sneller, 39.58 voor de 500m en 1:18.38 op de 1000m. Dus twee keer goud. Na de individuele ritten, ging Meike zondag nog de baan op met TalentNED teamgenotes Isa Leroy en Lieke Hoogendoorn voor de teamsprint. En ook deze wedstrijd werd met goud bekroond.

“Ik heb een lang en pittig seizoen achter de rug”, vertelt de bescheiden topsporter. “Tussen het NK allround en WK in Japan zat maar heel weinig tijd. Nu was het iets beter en konden we hard werken aan kleine technische verbeterpuntjes.” Met dit succesvolle NK Sprint lijkt het dat Meike Veen hiermee haar tijd bij de junioren heeft afgesloten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button