Op stap

Grasnapolsky een festival, niet alleen voor muziek, maar ook lokale thema’s

- advertentie -

Scheemda – Met als thema ‘Grond om te blijven’ is vrijdagavond het Grasnapolsky festival geopend. Sinds 2019 wordt dit jaarlijkse terugkerend festival gehouden. Daarvoor vond het plaats in Radio Kootwijk bij Apeldoorn.

- advertentie -

Met de verhuizing heeft het festival haar doel bereikt, door in de voormalige Strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda, met veel bijzondere ruimtes zoals het Ketelhuis, de Bolkokers en de Machinekamer een festival te creëren waar veel bezoekers hun weg naar hebben gevonden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman | OldambtNu.nl

Eigen verantwoording
Liz Souren hoofd marketing en communicatie: “Vanaf september ben ik betrokken bij de organisatie, waarbij iedereen zijn eigen verantwoording heeft. Muziek is een belangrijk onderdeel op een festival als dit en zij duiken altijd diep in en vinden dan bijzondere bands en artiesten. De muziekprogrammeur is hier elke dag mee bezig, van social media, youtube, maar ook naar concerten gaan als Eurosonic”

Je zou denken dat veel bezoekers de drie dagen hier blijven, maar dat is niet het geval. Er blijven best veel mensen op de camping, het hostel  en op de camperplaatsen overnachten, maar het overgrote deel koopt dagkaarten. “Vrijdagavond waren hier zo’n 1050 bezoekers, maar gisteren  (zaterdag) is altijd de drukste dag. Rond 17:00 uur stond de teller al op een kleine 1300 gasten. En dat zijn er in de loop van de avond alleen maar meer geworden ”, aldus Liz.

(lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman | OldambtNu.nl

Bevingsschade
Naast muziek was er ook veel belangstelling voor het item ‘bevingsschade’.  In de Machinekamer was het dan ook volgeboekt. Presentator Winfried Baijens maakt nieuw festivalprogramma over Groningen: de impact van de Groningse aardgasboringen komt aan bod, maar ook de actuele uitdagingen waar de provincie voor staat worden besproken, zoals de energietransitie. Gedeputeerde van de provincie Susan Top schuift aan als gast bij het programma.

Programma zondag
Voor de zondag is er ook een gevarieerd programma geprogrammeerd. Dit begint om ongeveer 13:00 uur met muziek op verschillende locaties in de oude fabriek. Ook kan men deelnemen aan de popquiz gepresenteerd door DJ St. Paul. Deze staat gepland om 15:30 uur in de Machinekamer.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button