Algemeen

Stichting ‘MijnenDijnBelang’ organiseert busvervoer naar Groningen voor de hoorzitting op 22 maart

- advertentie -

Winschoten/ Heiligerlee –  Tegen de beslissing van het Ministerie van EZK om aan Nobian meer bodemdaling toe te staan in het huidige winningsgebied Heiligerlee/ Winschoten, werd door zo’n tweehonderd omwonenden bezwaar aangetekend.

- advertentie -

De in de procedure voorgeschreven hoorzitting wordt in de stad Groningen gehouden! Dit terwijl de Stichting Bewonersbelangen voor dit gebied “MijnenDijnBelang” al in hun bezwaar hadden verzocht om deze hoorzitting in Winschoten of omgeving te laten plaatsvinden.

Na de bekendmaking dat deze hoorzitting in de Stad zou plaatsvinden hebben zowel de Stichting als de Gemeente het Ministerie verzocht de locatie aan te passen. Het Ministerie blijkt echter doof voor zulke verzoeken en volhard in de locatie Martiniplaza terwijl de stad op de dag van de hoorzitting (22 maart a.s.) ‘op slot’ gaat vanwege de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

Daar waar normaliter MartiniPlaza al slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer, lijkt de bereikbaar over een ruime week helemaal dramatisch te worden. De Gemeente Groningen en de Provincie spannen zich juist in om het verkeer naar en van de Stad zoveel mogelijk terug te dringen in de komende periode!

Het Ministerie dat er een gewoonte van begint te maken, zich op negatieve wijze met het democratische proces te bemoeien, kiest er op deze wijze voor om op voorhand een groot aantal bezwaarmakers monddood te maken.

Informatie:
Datum: Vrijdag 22 Maart
Vertrek: 11:45 uur parkeerplaats naast het Bato voetbalveld
Aankomst: 12:30 Martiniplaza Groningen
Kosten: de stichting zal de kosten dragen
Aanmelden: info@mijnendijnbelang.nl of via onze Facebookpagina VOL=VOL
Meld u zo spoedig mogelijk aan. Samen kunnen we dit!

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button