Regionaal nieuws

Nieuws van Educatiecentrum de Bostuin!

- advertentie -

Blijham – Op de bestuursvergadering hebben we gekeken wat we bereikt hebben in 2023. Het aantal afgestudeerde Bostuindocenten is gestegen naar 15, en ook dit jaar doen er 18 mensen de Bostuin opleiding. We hebben maar liefst 4678 leerlingen gehad op de Bostuin of in de Bostuinlessen in 2023!

- advertentie -

Aankomende weken gaan we bezig met de Google Grants en LEADER subsidie. Dit betekent  dat Studio Hoeked,  Anka Willems Illustrations and Art, Boombaard schoppenfabriek Vlagtwedde en Werkvelden Bellingwolden een offerte hebben uitgebracht. Ook gaan we offertes opvragen bij bedrijven in de regio betreft de ICT.

We investeren in een WIFI netwerk door de hele tuin en tablets zodat de kinderen straks op de tablets opdrachten kunnen doen buiten. Er komen een weerstation, vleermuis detectoren en wildcamera’s zodat we de dieren in het wild kunnen volgen. We zijn dankbaar dat wij dit met de Google Grants subsidie mogen realiseren.

Vanuit de LEADER subsidie gaan er de komende tijd ook dingen veranderen. Zo zijn er moestuinbakken, tuinkisten, keukenkarren gerealiseerd en zal er een mobiel toilet komen. Op het terrein zelf komt er een ‘winterklaar’ leslokaal om cursussen te geven en de dierenverblijven worden verbeterd. Daarnaast wordt lesmateriaal beschikbaar gemaakt voor verschillende schoolklassen. Het mobiel toilet en het ‘winterklaar’ klaslokaal worden uitgevoerd door bouwbedrijf Uuldriks uit Wedde.

Tenslotte: ook dit jaar zijn er al veel scholen die ons bezoeken of waar wij op locatie werken aan buiteneducatie. Neem even contact op, als dit ook voor jouw school een goed idee is

En woon je in de (ruime) omgeving van Blijham en wil je dit initiatief steunen door als vrijwilliger mee te werken op de Bostuin, de opleiding tot Bostuindocent te volgen of in het bestuur te helpen om Educatiecentrum de Bostuin door te ontwikkelen?

Kom langs of kijk op onze site https://www.educatiecentrumbostuin.nl/ of neem contact op met Tjark Bos tel: 0621287598.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button