Incidenten

Inbraken blijven een probleem in gemeente Oldambt

- advertentie -

Oldambt – In 2023 zijn er maar liefst 80 inbraken gemeld in de gemeente Oldambt, zo blijkt uit recente cijfers van Indipender. Van deze inbraken slaagden inbrekers er maar liefst 67 keer in om de woning binnen te dringen en iets buit te maken. In 13 gevallen bleek de inbraak echter niet succesvol.

- advertentie -

In de provincie Groningen sloegen inbrekers vorig jaar 876 keer toe. Tijdens 82,5% van deze incidenten lukte het de criminelen om daadwerkelijk binnen te dringen en eigendommen te stelen.

“Bij het claimen van een schade zal een verzekeraar altijd kijken of het huis goed was afgesloten. Ze willen eigenlijk zien dat je alles hebt gedaan om een inbraak te voorkomen. Er zijn ook verzekeraars die korting geven op de premie als je aantoonbaar extra veiligheidsmaatregelen hebt genomen”, legt Michel Ypma, expert woonverzekeringen bij Independer uit.

De cijfers tonen aan dat inbraken nog altijd een groot probleem vormen in de gemeente Oldambt. Niet alleen zorgen inbraken voor materiële schade, ook kunnen ze een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid in de buurt.

De politie adviseert dan ook om altijd alert te zijn en preventieve maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. Denk hierbij aan het goed afsluiten van ramen en deuren, het plaatsen van goede verlichting en eventueel het installeren van een alarmsysteem.

Het is belangrijk dat bewoners samenwerken en verdachte situaties direct melden bij de politie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button