Economie

Veel Duitsers bezoeken op Goede Vrijdag het winkelhart van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Goede Vrijdag is in Duitsland een ‘stille dag’.  Op deze dag ‘Karfreitag’ herdenken christenen dat Jezus stierf aan het kruis. Het wordt bij onze oosterburen als ongepast gezien uitgelatenheid te tonen. Dansen in clubs, harde muziek, entertainment en sportwedstrijden zijn bij wet verboden.

- advertentie -

Maar in Nederland en zo ook in Winschoten, zijn deze regels niet van toepassing. Daarom komen veel Duitsers, heel veel Duitsers naar Nederland, om gezellig te shoppen en ander vertier te zoeken. De A7 van en naar Winschoten liep al helemaal vol en ook kon je in Winschoten vanaf 15:00 uur geen parkeerplek meer vinden.

Zweep Events verzorgt altijd de markt met bijbehorende attracties, zoals een draaiorgel, een berendokter etc. Maar het belangrijkste zijn de ondernemers. Ook in de Langestraat hadden verschillende winkeliers een kraam buiten hun winkel staan, om hun aanbiedingen aan de ‘man’ te brengen.

Op een gegeven moment was het echt druk in het hart van Winschoten en hing er echt een sfeer van voorjaar. De zon scheen met regelmaat en iedereen had het naar z’n zin. Ook de terrassen waren allemaal goed gevuld.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button