Cultuur

Film- en verhalenmiddag Grunneger Toalroute Jan J. Boer in bibliotheek Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op initiatief van de stichting dr. Jan J. Boer is aan het Zevenbruggetjespad in de Wildervanksterdallen (gemeente Veendam) een Grunneger Toalroute geopend. Deze Toalroute is geheel gewijd aan het werk van de schrijver Jan J. Boer. Wandelaars kunnen – naast het veenkoloniale landschap – genieten van zijn gedichten, liedjes en verhalen in de Groningse taal.

- advertentie -

Omdat niet alle ouderen-een belangrijke doelgroep – meer in staat zijn de Toalroute te bezoeken ontstond het idee voor een film- en verhalenmiddag. Zo kunnen zij de Toalroute toch beleven en hebben ze tegelijk een gezellige middag. De stichting en Biblionet Groningen werken samen bij dit project. De film- en verhalenmiddag vindt plaats op dinsdag 2 april van 14.00-15.30 uur.

In de film neemt Henk Scholte (bekend van RTV Noord) de mensen mee langs de Grunneger Toalroute met gedichten en liedjes afgewisseld met beelden van vroeger en nu. De wandeling wordt in de film een paar keer afgewisseld met enkele ‘verhoalen uut ’t doktershuus’ voorgelezen door vrijwilliger Jan Kugel van de bibliotheek.

De toegang is gratis. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Lid of geen lid van de bibliotheek. Locatie: Theatercafé De Klinker. Wil je zeker zijn van een plekje, meld je dan aan via www.biblionetgroningen.nl/agenda Winschoten of aan de balie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button