Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Cultuur

Muziektheatervoorstelling ‘Het Wim Sonneveld-Complex’ over het leven en werk van Wim Sonneveld

- advertentie -

Winschoten – Van 5 maart t/m 25 mei 2024 toert Het Wim Sonneveld-Complex door het land. In de humoristische, muzikale theatervoorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden Tarik Moree en Tim Olivier Somer om de beste vertolking van de legende. De première was vrijdag 8 maart – op de vijftigste sterfdag van Sonneveld – in het Amsterdamse Theater Bellevue.

- advertentie -

Na een succesvolle zomer op Theaterfestival de Parade (2022) komen Tim Olivier Somer (1993), Tarik Moree (1996) en Daniël ’t Hoen (1993) nu met de avondvullende voorstelling in het theater. In dit herdenkingsjaar maakt, zoals je kan verwachten, Richard Groenendijk en het Metropole Orkest en ode aan deze legende. Maar ook millennials Tim, Tarik en Daniël verhouden zich tot de grote Wim Sonneveld. Vanuit de huidige tijdsgeest plaatsen zij hun kanttekeningen bij de nostalgische gevoelens die dit werk bovenbrengt.

OVER DE VOORSTELLING
‘Goedenavond, goedenavond, goedenavond, ik ben zo blij dat u hier allemaal weer bent. Goedenavond, goedenavond, goedenavond, toen ik u zag heb ik u dadelijk herkend.’ Met wijd gespreide armen in zijn ruim zittende bruine pak, heet Wim Sonneveld (1917-1974) het publiek welkom. Niet één keer, maar liefst tweemaal: theatermakers Tarik Moree en Tim Olivier Somer vertolken beiden de cabaretier. In een muzikale voorstelling over het leven en werk van Wim Sonneveld strijden twee jonge mannen om de beste vertolking van de legende. De strijd mondt uit in een duel.

Met feitenkennis, conferences en liedjes proberen de twee elkaar te overtroeven. Daarbij struikelen ze over zichzelf, elkaar en hun omgeving. Mag je in tijden van woon-, stikstof-, asiel- en klimaatcrisis nog wel theater maken puur vanuit romantische en nostalgische overwegingen? Samen met de driekoppige band The Sunfields gaan Tim en Tarik de confrontatie aan.

OVER DE MAKERS
Tim Olivier Somer
(1993) en Tarik Moree (1996) studeerden in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht met de voorstelling My Dinner With… waarmee zij werden geselecteerd voor Het Debuut, een tournee voor pas afgestudeerd theatertalent van Via Rudolphi Producties. In 2019 maakten ze de succesvolle Paradevoorstelling KUNST, in 2022 Het Wim Sonneveld-Complex en in 2023 GEBR. GRIMM. Voor deze voorstellingen werkten zij samen met regisseur en medemaker Daniël ’t Hoen (1993). In hun werk zoeken ze naar absurditeit, maar ook naar een manier om het publiek een spiegel voor te houden. Dankzij hun vriendschap bestaat er een diepe verbinding die altijd voelbaar is. In 2022 maakten Tarik en Daniël samen met Laura De Geest de voorstelling Fun and Games bij Via Rudolphi Producties, het eerste deel van een drieluik over de liefde.

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van zelfstandige theatermakers van alle generaties, van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. De voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.

De voorstelling Het Wim Sonneveld-complex is op vrijdag 19 april om 20.15 uur in Cultuurhuis De Klinker te Winschoten. Meer informatie & tickets: indeklinker.nl/hetwimsonneveldcomplex

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button