Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Extra vaarroute in Blauwestad door opening Beekjuffer

- advertentie -

Blauwestad – Het centrum van Blauwestad heeft er een nieuwe brug én extra vaarroute bij. Woensdagmiddag werd de Beekjuffer feestelijk geopend door gedeputeerde Tjeerd van Dekken en wethouder Erich Wünker. De brug was al enkele maanden opengesteld voor wegverkeer. Vanaf woensdag kunnen ook vaarrecreanten gebruikmaken van de doorvaart onder de brug.

- advertentie -

Volgens Tjeerd van Dekken is de opening van de Beekjuffer een feestje waard: “Blauwestad groeit nog steeds. Ondanks een dip in 2023 zien we de afgelopen maanden weer meer interesse in bouwkavels en projectmatige woningen ontstaan. We gaan dus volop door met de aanleg van nieuwe woongebieden en infrastructuur.”

Van Dekken doelt daarmee onder meer op de activiteiten verderop in Het Havenkwartier. Daar worden binnen afzienbare tijd twee nieuwe bruggen en een compleet nieuwe jachthaven in gebruik genomen. In woongebied Het Riet zullen deze zomer nieuwe eilanden bouw- en woonrijp worden opgeleverd, inclusief drie nieuwe bruggen. En ook voor de woongebieden Het Park en Het Wold worden de plannen voor de volgende fases verder uitgewerkt.

Nieuwe verbindingen op water en land
Erich Wünker is ook enthousiast: “Er zullen de komende tijd meer nieuwe vaarroutes gerealiseerd worden. Door het bouwen van nieuwe bruggen, maar ook het verwijderen van dammen en het graven van nieuwe waterverbindingen. Zo kunnen mensen nóg meer genieten op en rondom het Oldambtmeer. Daarbij kijken we ook zeker naar de koppeling met de dorpen rondom Blauwestad, zowel op het water als op het land. Er komen nieuwe fietspaden, pontjes en wandelpaden.”

Kleine zusje van Pieter Smitbrug
De Beekjuffer is het kleine zusje van de Pieter Smitbrug. Ook voor deze nieuwe brug is samengewerkt met architect Nol Molenaar en uitvoerders Strukton en Koninklijke Oosterhof Holman. De gelijkenis met de 800 meter lange fietsbrug zit hem in de uiterlijke kenmerken: het leuningwerk en de kruisvormige ondersteuning van de brug.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button