Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Gemeente

Leerlingen van KC Houwingaham leren tijdens bokslessen om beter om te gaan met een conflict

- advertentie -

Winschoten – Op Kindcentrum Houwingaham in Bad Nieuweschans heeft Wilma Hassinck, gediplomeerd sportinstructeur, een serie van 8 lessen ‘Boksend opvoeden’ in de gemeente Oldambt afgerond. Wethouder Erich Wünker heeft deze vrijdag een kijkje genomen, hoe deze laatste lessen voor de groepen 3 tot en met 8 op deze basisschool verlopen.

- advertentie -

Weerbaarheid
Boksend opvoeden zet vooral in op het versterken van de sociaal-emotionele weerbaarheid en leert kinderen hun gedrag te beïnvloeden. Door middel van leskaarten (hartslagpercentages en emoties) worden er boksspellen gedaan vanuit de bokshouding.

Linkerbeen voor rechterbeen achter, dekking hoog, gronden, adem in, adem uit en focus. Tijdens de reeks lessen werken de kinderen in een werkboek en krijgen ze thuisopdrachten mee. Bij de laatste les mogen de ouders ook aanwezig zijn. De kinderen leren zo hun lichaam kennen, weerbaarder worden, samenwerken, zelfvertrouwen, zelfbeheersing, je eigen kracht voelen en ervaren.

Weerbaarheidstraining
Schooldirectrice Anja Korteweg: “Wij wilden al voor een aantal jaren een weerbaarheidstraining voor onze kinderen en het lukte niet om een trainer te vinden. Maar toen kwamen we in contact met de mogelijkheid om ons in te schrijven voor Boksend Opvoeden. Dit hebben wij gedaan. In de lessen gebruiken wij in bepaalde situaties nu termen zoals Wilma die gebruikt tijdens deze training”.

“Dus als kinderen een keer een probleem hebben, dan kunnen wij dit hier beter mee oplossen. De term ‘gronden’ is een belangrijke term geworden. Dit betekent zoveel als ‘even met je beiden benen terug op de grond staan’ even tot rust komen,” zegt Anja Korteweg.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button