Cultuur

Niki Jacobs komt naar het theater met de Ballade van Mauthausen

- advertentie -

Winschoten – Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. In het voorjaar van 2024 brengt ze de Ballade van Mauthausen naar de Nederlandse theaters.

- advertentie -

In dit fenomenale theaterconcert komt alles samen, vanaf de eerste tot en met de laatste noot word je als luisteraar meegenomen naar een parallel universum waarin de enorme verscheidenheid aan emoties je optilt, laat vliegen en weer laat landen.

Geïnspireerd door haar eigen Joodse roots werkt zij steevast vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten te horen was, weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar briljante ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

In een voorstelling die relevanter is dan ooit, staat barmhartigheid voorop. Het Jiddische lied wordt weergaloos gebracht door Niki Jacobs in de Ballade van Mauthausen, waarmee ze van 10 april t/m 12 mei 2024 door het hele land speelt. Op zondag 28 april staat Niki samen met haar band in De Klinker.

Meer info & tickets: indeklinker.nl/nikijacobs

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button