Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

🇳🇱 Koningsdag Winschoten 2024: dit moet je weten!

- advertentie -

Winschoten – Zaterdag 27 april is het weer zo ver, de dag dat Winschoten weer oranje kleurt en de mensen massaal naar de binnenstad komen om te genieten van de gezelligheid tijdens de drukbezochte Koningsmarkt, welke in de loop der jaren is uitgegroeid tot de grootste van gemeente Oldambt en omgeving.

- advertentie -

Velen zitten dan ook op tijd in hun auto te wachten om een leuke plek te bemachtigen. Het afzetten of reserveren van een plek is niet mogelijk dus wees er op tijd bij. Naast de gebruikelijke vrijmarkt is er veel te doen. Daarnaast is er straattheater in de binnenstad.

De locatie van de Winschoter Koningsmarkt vindt plaats in de binnenstad van Winschoten. Zie plattegrond (dezelfde opzet als andere jaren). Zoek jezelf een plekje uit om te staan! Hou hierbij wel rekening met de winkeliers en elkaar en volg eventuele aanwijzingen op van de organisatie.

(lees verder onder de foto)

Regels:
Denk bij het bepalen van een plek om onder andere:
– Dat de winkels toegankelijk blijven;
– Plak niks op etalages/ ruiten zonder toestemming;
– Ga niet achter het rood/ wit gemarkeerde lint staan;
– Auto’s moeten voor 08.30 van het terrein af zijn;
– Laat geen rommel achter, ruim je plek netjes op;
– Verkoop van (alcoholische) dranken, etenswaar en nieuw abc producten is niet toegestaan;
– Hou nooduitgangen en in- en uitgangen vrij;
– Volg aanwijzingen van de organisatie op.

Muzikanten Opgelet!
Bespeel jij een instrument, kun je zingen of misschien wel beide? Kom dan ook, zoek een leuk plekje, leg je zakdoek uit en laat iedereen genieten van jouw muziek tijdens de Winschoter Koningsmarkt!

Muziek op het Marktplein
Het muziekfeest op de verjaardag van de koning begint om 14:00 uur. Vanaf dat moment is het terras rondom het muziekfeest op het Marktplein ook geopend. Ook op deze dag is het feestje nog niet afgelopen wanneer de muziek op het plein stopt. De horeca op het plein zet het feestje voort, zij gaan door tot diep in de nacht.

Zaterdag om 14:00 uur op podium:
Marks Hazes Tribute • Yesz (band) • Wimmie Bouma • Experando • Jeroen Gras

Koningsnacht
Op vrijdag om 20.00 uur begint het muziekfeest met Banda di Festa, dé partyband sensatie die het Marktplein op zijn kop zal zetten! Met een breed repertoire van moderne hits tot klassiekers uit de jaren ’70 belooft het een avond vol rock, pop, easy listening en meezingers te worden. Mis het niet!

En dat is nog niet alles! Ook zanger Davey van der Sluis zal het podium betreden en ons vermaken met zijn onmiskenbare entertainerskills. Bekend van Bloed, Zweet en Tranen én Topper Gezocht, hij weet hoe hij een feestje moet bouwen!

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button