Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Bevrijdingsfestival op een andere locatie, maar de gezelligheid is gebleven

- advertentie -

Winschoten – Op een andere locatie dan traditioneel (Maintebos) is het bevrijdingsfestival dit jaar gevierd in de Tramwerkplaats aan de Winschoter haven. Ook dit jaar stond dit festival weer in het teken van lokale bands, met ditmaal, vooral begin van de middag, veel hardrock en punk muziek.

- advertentie -

Buiten op het plein waar het zonnetje ook regelmatig scheen, daar  verzamelden zich ouders met kinderen die zich vermaakten met een ouderwetse zweefmolen, die nog met de hand aan in werking werd gezet, en een kleine bootjes schommel. Ook konden kinderen een ritje maken in één van de twee oude brandweer auto’s die door SOB (Stichting Oud Brandweermaterieel) rijdend worden gehouden.

Lees verder onder de foto

Ook in de tent kon met zich met games vermaken, waren er stands van de Regenboog en een waar men brieven kon schrijven aan Russische gedetineerden. En natuurlijk de snackwagens.

Vanaf kwart over twee begonnen de aankomende bands te spelen, vaak repeterend in De Klinker, en soms ‘raggend’ op de gitaren. Na 19:00 uur kwamen de meer professionele muzikanten op het podium als van Planet Orange en Toosst was de afsluitende band.

In de middag waren ook twee shows van de dansers van F2Dance. Binnenkort geven zij een grote show in De Klinker, en hier op het bevrijdingsfestival enkele onderdelen hier uit. Het was toen lekker druk in de Tramwerkplaats, tegenwoordig de Harbour Club. Ze sloten hun optreden af met een wervelende show op muziek van de Nederlandse songfestival inzending Europapa.

Jammer
Betsie van Beishuizen van de organisatie: “Ja, het is jammer geweest dat wij de organisatie financieel in het Maintebos niet rond konden krijgen. Maar hier aan de haven is een goed alternatief. Hier houden de mensen in elk geval droge voeten. Wij hebben het drie keer vanaf 2018 in het Maintebos georganiseerd, maar dat geeft daar toch wel een andere sfeer. Wij gaan alles weer in het werk zetten om het volgend jaar toch weer op onze vertrouwde locatie te organiseren. Wij zijn overigens wel dankbaar dat wij hier het festival toch door hebben kunnen laten gaan”.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button