Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

Geslaagde Vrijheidsmaaltijd in Northbase Veteranen Inloophuis Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zondag hield Northbase Veteranen Inloophuis een bijzondere Vrijheidsmaaltijd. Dit evenement, georganiseerd door stichting Initiatives of Change en stichting de Veerkracht, bood een gevarieerd menu aan inclusief de iconische Vrijheidsmaaltijdsoep, gecreëerd afgelopen jaren door vooraanstaande chefs.

- advertentie -

Dit jaar was het de eer aan chef Nick Toet om de Vrijheidsmaaltijd-soep voor heel Nederland te verzorgen. De vrijheidsmaaltijd, mede mogelijk gemaakt door het Vfonds, Nationaal Comité 4 en 5 mei en de vrijwilligers het Northbase Inloophuis, bood niet alleen een gelegenheid om te genieten van heerlijke gerechten, maar ook om samen te komen en te praten over vrijheid en onvrijheid.

Sprekers
Tijdens de Vrijheidsmaaltijd werden er verschillende sprekers verwelkomd, waaronder enkele veteranen, wethouder Ger Klein en Greetje Groenbroek, moeder van de omgekomen militair Henry Hoving. Hun inspirerende woorden zorgden voor momenten van eervol herdenken en bewustwording van de vrijheden die we vandaag de dag genieten, dankzij de inzet van onze veteranen.

Burgemeester Cora–Yfke Sikkema die tevens aanwezig was, gaf aan dat de dag mooi was begonnen voor haar met de vrijheidsbrunch en dat de gesprekken aan tafel vanzelf liepen.  De Vrijheidsmaaltijd bij Northbase was niet alleen een culinair genot, maar ook een moment van reflectie en verbinding. Het benadrukte het belang van vrijheid en de dankbaarheid jegens degenen die hebben bijgedragen aan het behoud ervan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button