Sport

Twirlsters PH Scheemda naar EK Showtwirl en European Cup twirlen

- advertentie -

Scheemda – Zaterdag, 11 mei 2024, stond voor vier twirlsters van Prins Hendrik uit Scheemda in het teken van het Nederlands kampioenschap showtwirl. Het NK werd gehouden in de topsporthal in Almere.

- advertentie -

Jaël Gremmer en Manon Drent wisten een derde plaats te behalen met hun duoshow Holland. De hele show stond in het teken van Holland. Denk aan een molen, kazen, tulpen en de Nederlandse vlag.

(lees verder onder de foto)

Bij showtwirl is het de bedoeling dat je naast de baton gebruikt maakt van attributen die het thema nog duidelijker maken. In combinatie met dans- en batontechnieken maken de attributen de show compleet.

Aimée Gremmer wist samen met Anouk Wind een tweede plaats te behalen met hun duoshow Detectives.
Anouk Wind is lid van muziekvereniging Amicitia Musselkanaal en is sinds het afgelopen seizoen duo met Aimée Gremmer van PH Scheemda.

(lees verder onder de foto)

 

Als echte detectives hebben ze hun show aan de jury laten zien. Zowel Jaël en Manon als Aimée en Anouk hebben zich geplaatst voor het Europees kampioenschap showtwirl en maken onderdeel uit van de Nederlandse twirlequipe.

Het Europees kampioenschap vindt plaats van 10 t/m 13 oktober in Eindhoven. De komende tijd zullen beide duo’s zich gaan voorbereiden op het EK.

(lees verder onder de foto)

Op zaterdag 20 april stonden de selectiewedstrijden voor de European Cup twirlen op het programma.
Syrin Gremmer en Jaël Gremmer hebben zich namens Prins Hendrik Scheemda geselecteerd voor de European Cup en maken onderdeel uit van de Nederlandse twirlequipe.

Syrin zal deelnemen met haar solo freestyle en 1-baton. Jaël zal deelnemen met haar solo freestyle.
De European Cup twirlen vindt plaats van 8 t/m 15 juli in Kroatië. Wij wensen alle twirlsters van Prins Hendrik uit Scheemda veel succes met de voorbereidingen en de Europese kampioenschappen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button