Sport

Korwi school korfbaltoernooi onder een stralende zon een mooi sportief evenement

- advertentie -

Winschoten – Met vier scholen en ruim 300 kinderen is vandaag het kinder korfbaltoernooi gehouden. Voor het derde jaar op rij wordt dit toernooi georganiseerd door de korfbalvereniging Korwi om de jeugd meer geïnteresseerd te maken voor deze basket sport.

- advertentie -

Op een super mooi veld aan de achtste laan van het Sint Vitusholt en ook nog eens onder een stralende zon is dit scholentoernooi gehouden. De scholen zijn De Kleine Dollard, de Uilenburcht, KC Sint Vitus en de Maranatha school. ’s Morgens speelden de kinderen uit de groepen 3 en 4 hun partijen en de kinderen uit de volgende groepen 5 en 6 waren ’s middags hun spel aan het spelen.

Genieten
De kinderen genoten echt van deze sport en omdat ze het bijna nooit spelen, hoopt Korwi dat er zeker een aantal nieuwe aanmeldingen als nieuw lid bij zullen komen.

“Voor de kinderen is dit allemaal nieuw en nu ze korfbal al vaker hebben gespeeld, merk je bij de kinderen wel meer beleving. De kinderen krijgen steeds beter door hoe het werkt en hopelijk houden wij hier wel een x aantal kinderen aan over om zich bij ons aan te sluiten”, aldus Djamilla van de organisatie.

De korven worden bij elke groep op hoogte aangepast. Bij de jongere kinderen staat hij op 2,5 meter hoogte, maar voor de iets oudere staat hij op 3 meter. Voor de 16+ is de hoogte 3,5 meter.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button