Weerbericht

KNMI waarschuwt voor veel regen en onweer

- advertentie -

Groningen – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft een waarschuwing afgegeven voor maandagmiddag en de vooravond voor zware onweersbuien in de provincie Groningen. Verwacht wordt dat er in korte tijd veel regen kan vallen, wat kan leiden tot wateroverlast in de regio.

- advertentie -

Volgens het KNMI kan er plaatselijk tijdens een onweersbui in een uur tijd meer dan dertig millimeter regen vallen. “Plaatselijk kan tijdens een onweersbui in een uur meer dan dertig millimeter regen vallen,” aldus het KNMI in een verklaring.

Naast de zware regenval is er ook kans op hagelbuien. “Daarbij is hagel met een doorsnee van één centimeter mogelijk,” waarschuwt het instituut.

Code geel
In verband met deze weersomstandigheden heeft het KNMI voor de provincie Groningen code geel afgegeven, wat betekent dat mensen alert moeten zijn op gevaarlijke situaties door het weer. Deze waarschuwing blijft van kracht tot 20.00 uur vanavond.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button