Cultuur

De Ashton Brothers komen naar Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdag 15 juni staan de Ashton Brothers in Winschoten met hun voorstelling BROTHERS. Met hun gloednieuwe show brengen de Ashton Brothers een ode aan elkaar. Aan de tribe die ze samen vormen en die al ruim twintig jaar de zalen in binnen- en buitenland platspeelt. De stuntmannen, evenwichtskunstenaars en muzikale multitalenten bestormen opnieuw het podium met alles wat ze hebben, dwars door de fysieke grenzen van het theater, dwars door ruimte en tijd, huid en haar, in een rechte lijn naar je hart.

- advertentie -

Met onverschrokken “visuele poëzie en absurdistisch variété” (De Telegraaf) creëren ze hun eigen universum van magie, muzikaliteit en spectaculaire, hilarische en halsbrekende toeren. ‘BROTHERS’ geeft je een verrassende kijk op de veerkracht van ons bestaan en van de planeet waarop we ronddolen.

De Ashton Brothers zijn uniek in Nederland: ze combineren moeiteloos variété vol vakmanschap met hilarisch entertainment. Plus een hoop attributen. Hun nieuwe show heet Brothers.

‘We kunnen niet zonder elkaar’
Aan het eind van de voorstelling is het een troep op het podium en worden de blauwe plekken geteld. Ashton Brothers Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde malen daar niet om. Hun nieuwe voorstelling vol halsbrekende toeren heet Brothers. Pim Muda: “Wij voelen ons na zo’n 25 jaar samen wel broers, ja. We kunnen niet zonder elkaar. Maar we kunnen het ook niet alleen: wij hebben een jongere generatie nodig. Dus zijn we op tournee met Timo Bakker, Guyllaume Wibowo en Niek Takens. Hun talenten vullen de onze aan.”

Plastic monster
De Ashtons Brothers nemen een bijzondere plek in in het Nederlandse theaterlandschap. De theaterrebellen mixen met flair acrobatiek, slapstick, mime en muziek. Ze zijn vindingrijk, uiterst grappig en vaak weet je gewoon niet waar je kijken moet. In de pers steevast bejubeld en jong en oud is vatbaar voor hun theatermagie. Eerdere shows kenden losse verhaallijnen, nu ligt er voor het eerst een thema onder de hele voorstelling. Brothers zit dicht op de tijdgeest. De drie mannen maken zich zorgen over wat er om hen heen gebeurt. Friso van Vemde: We proberen bepaalde kwesties vanuit een nieuw perspectief te benaderen. Bijvoorbeeld afval en plastic. Daar wilden we iets mee. Dus zijn we naar buiten gegaan en hebben vuil geraapt. Het is troep, maar tegelijkertijd beeldschoon materiaal. Daar hebben we dus iets bijzonders van gemaakt, een soort groot monster, wat ook weer heel grappig werkt.”

Universele humor
De humor in de voorstellingen van de Ashton Brothers is universeel. Iedereen valt als een blok voor de fysieke grappen en grollen, de muzikaliteit en de vindingrijke vondsten. Wat is hun geheim? Joost Spijkers: “Ten eerste: we hebben geen taal. Het is altijd voor iedereen, welke culturele achtergrond of taal maakt niet uit. Ten tweede: wij zijn zelf verschillende karakters, waardoor ook veel mensen bediend worden. De een vindt de ene grap leuker, de ander weer een andere sketch. En ten derde: onze kinderlijke verwondering, die wij allemaal heel fijn vinden.” Friso: “Veel van wat wij maken is clownesk, slapstickachtig, maar het wordt nooit heel plat. Er ligt altijd iets onder, waardoor je kunt meevoelen met ons. En humor is nou eenmaal het allerkrachtigste wapen om te ontladen en opnieuw op te laden.”

- advertentie -

Brothers, de met 5 sterren bekroonde voorstelling van de Ashton Brothers is in de theaters te zien t/m 29 juni 2024. In seizoen 2024-2025 wordt de tournee hervat. Info: ashtonbrothers.nl.

- advertentie - 

Op za 15 juni 20.15 uur staat deze voorstelling in Cultuurhuis De Klinker. Meer informatie & tickets: indeklinker.nl/ashtonbrothers

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button