Algemeen

A4D: Rina en Yvet verzorgen voorinschrijving, startkaarten en medailles voor de 5 kilometer

- advertentie -

Winschoten – Om de registratie van alles rondom de deelnemers ordentelijk te laten verlopen, worden de duizenden lopers verdeeld in groepen. Er zijn drie groepen 5-kilometerlopers en twee groepen 10- kilometerlopers. Elk van deze groepen heeft een eigen duo vrijwilligers als vast aanspreekpunt. Eén van deze duo’s bestaat uit de 58-jarige Rina Westerhuis en haar vaste maatje, de 32-jarige Yvet Leeraar.

- advertentie -

Rina en Yvet zijn tijdens de Avond4daagse altijd samen aan de slag. Daarnaast zit Rina ook achter de inschrijftafel van de 5 kilometer tijdens de voorinschrijving, die dit jaar plaatsvindt op 28 en 29 mei van 14.00 tot 19.00 uur in het verenigingsgebouw van SV Bovenburen. Individuele deelnemers kunnen zich ook nog op de dinsdagavond bij de start inschrijven. “Maar wij adviseren iedereen om naar de voorinschrijving te komen. Want bij de start is de kans groot dat je heel lang moet wachten.”

Bevalt heel goed
“Al tijdens de voorinschrijving verdelen wij alle deelnemers die in groepsverband lopen namens scholen en verenigingen over verschillende groepen”, vertelt Rina. Tijdens de vierdaagse geven Rina en Yvet en hun collega’s de startkaarten uit aan de deelnemers. Ook sorteren zij de medailles en reiken ze deze op de vrijdagavond uit aan alle wandelaars die de vierdaagse volbrengen.

Op de vraag waarom zij zich voor de Avond4Daagse inzetten, zegt Rina: “Mijn man Woltjo begon hier als vrijwilliger. Hij zette zich in als verkeersregelaar. Ze zochten nieuwe vrijwilligers en vroegen mij of ik een keer starter wilde zijn. Daarna kwam ik terecht bij de voorinschrijving, eerst bij de individuele deelnemers en daarna bij de groepen. Dat doe ik dus nog altijd, samen  met collega’s Trijnie en Lea. Bij de groepen werd mijn partner Yvet. Dat is al twaalf jaar zo en dat bevalt heel goed.”

Waardering
Voor Yvet was de stap om vrijwilliger te worden een kleine. Zij kende het evenement van huis uit goed, omdat haar ouders Roelie en Gea Leeraar zich vele jaren als vrijwilligers inzetten. Vanaf het moment dat Yvet een jaar of elf was, hielp zij al mee en vanaf haar zestiende staat zij op papier als medewerker. En dat vindt ze erg leuk om te doen: “Je bouwt gedurende de Avond4Daagse een soort van band op met ‘jouw’ wandelaars, daar spreekt waardering uit. Bovendien willen we met elkaar dit mooie evenement behouden voor Winschoten.”

Rina: “Het is heel gezellig maar van het wandelen zien wij niet veel. Ik vind het wel heel leuk om te ervaren hoe enthousiast de deelnemende kinderen zijn.”

- advertentie -

Yvet: “Alleen op vrijdag, na het uitreiken van de medailles op het WVV-terrein, lopen wij een stukje mee.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button