Algemeen

Speciaal knuffelspreekuur in het Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Een bezoek aan het ziekenhuis kan voor kinderen erg beangstigend zijn. Wie zijn die dokters in witte jassen? Waar zijn die spuiten voor? Doet een röntgenfoto pijn? Op 5 juni was het Ommelander Ziekenhuis open voor wel hele speciale patiëntjes: het Teddybeer Ziekenhuis. Om de angst voor dokters en ziekenhuizen weg te nemen organiseerden de coassistenten van het Ommelander Ziekenhuis een speciaal knuffelspreekuur.

- advertentie -

Kleuters helpen bij een ‘operatie’
Ongeveer 40 kinderen uit de groepen 1 en 2 van basisschool CBS Annewieke uit Scheemda brachten hun zieke knuffel mee naar het ziekenhuis. Na een korte introductie door Dania Alassdi en Hannah Biemans, leden van de co-raad, en kinderarts Marieke van Leeuwen werden de kinderen opgedeeld in kleine groepjes en werden de knuffels door de coassistenten onderzocht. De kleuters hielpen mee bij de behandeling of zelfs bij een ‘operatie’.

Nagebootst ziekenhuis
Om het ziekenhuisgevoel zo echt mogelijk te laten lijken, was een gedeelte van het restaurant ingericht met wachtkamers, spreekkamers en behandelkamers. In opperste concentratie werden borstkassen beluisterd, pootjes verbonden en hechtingen gezet.

Kinderen op hun gemak stellen
“Het Teddybeer Ziekenhuis laat kinderen op een speelse manier kennismaken met het ziekenhuis”, vertelt Marieke. “Kinderen zien hun knuffel beter worden en mogen zelf ook helpen. Voor de coassistenten is het een goede gelegenheid voor het trainen van hun communicatieve vaardigheden, die ze in de toekomst nodig hebben bij het onderzoeken en behandelen van kinderen.”

Over het Ommelander Ziekenhuis
Het Ommelander Ziekenhuis is van betekenis. Voor patiënten, voor medewerkers en voor de regio. Met ruim 1300 collega’s werken wij dagelijks aan de best mogelijke zorg voor onze patiënten, in de regio Noord- en Oost-Groningen. We doen dat vanuit ons moderne ziekenhuis in Scheemda. Met de spoedeisende hulp, de (acute) verloskunde en een breed palet aan medisch specialistische basiszorg zijn wij hét ziekenhuis voor de regio. We werken daarbij nauw samen met andere zorgaanbieders en onze verwijzers. Ons motto: Samen. De beste zorg. Dichtbij.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button