Op stap
Veel gelezen

Fotoserie: Feestelijke intocht tijdens Avond4Daagse Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De jaarlijkse intocht van de Avond4Daagse Winschoten vormde traditiegetrouw ook in 2024 op de vrijdagavond weer het hoogtepunt van dit wandelevenement. Onder begeleiding van diverse muziekkorpsen trokken de ruim 3600 wandelaars door het centrum van Winschoten, waar ze werden opgewacht door duizenden enthousiaste toeschouwers.

- advertentie -

De deelnemers, variërend van jong tot oud, ontvingen bij aankomst op het WVV terrein hun welverdiende medaille. Familie en vrienden stonden langs de hele route en verrasten de wandelaars met bloemen, lekkernijen en cadeautjes, waardoor de sfeer nog feestelijker werd.

Normaliter liepen alle muziekkorpsen mee, maar dit jaar was er een toevoeging! Naast de negen marcherende korpsen waren er ook zes streetbands op een vaste plek in het centrum te vinden.

Tijdens het defilé langs het Stadhuis aan de Langestraat stonden op het bordes burgemeester Cora-Yfke Sikkema (Oldambt) en burgemeester Jaap Kuin (Pekela), vergezeld door college- en gemeenteraadsleden, de stadsomroeper en vrijwilligers van de organisatie SV Bovenburen en vertegenwoordigers van de landelijke wandelbond om de wandelaars toe te juichen.

De Avond4Daagse Winschoten 2024 was wederom een groot succes. De organisatie mag met trots zeggen dat dit de grootste Avond4Daagse is van Groningen. Dit jaar waren er 200 meer lopers van vorig jaar. Het evenement bevestigde opnieuw zijn status, waarbij sportiviteit en saamhorigheid centraal stonden.

Onze fotografen Sebastian Elzinga, Dave Leeuwerik en Paul Mellens maakte de onderstaande foto’s. 

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button