Incidenten

Brandweer bevrijdt opgesloten mensen uit lift

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen nacht werd de brandweer opgeroepen voor een liftopsluiting bij een portiekflat aan de Vondellaan in Winschoten. Bij aankomst troffen de hulpverleners meerdere personen aan die vastzaten in de lift.

- advertentie -

De brandweer meldde op hun Facebookpagina dat zij in totaal zeven personen uit de lift hebben weten te bevrijden. “De lift is tijdelijk buiten gebruik, we hebben de situatie overgedragen aan de wooncorporatie,” aldus de brandweer.

Het incident leidde tot een belangrijke waarschuwing van de brandweer: “Ons advies, bij gebruik van een lift houdt je aan de toegestane aantal personen/ kilogrammen. Dit varieert per lift en wordt bij de lift aangegeven.”

De brandweer benadrukt nogmaals het belang van het naleven van de veiligheidsvoorschriften bij het gebruik van liften om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button