Sport

Spektakel tijdens tweede editie ‘Sterren van het Zomeravondvoetbal’

- advertentie -

Winschoten – Het voetbalseizoen zit er inmiddels op en de spelers genieten van een welverdiende zomerstop, maar dat betekent niet dat er helemaal niet meer gevoetbald wordt in Oldambt. Zaterdagavond stond namelijk de tweede editie van de ‘Sterren van het Zomeravondvoetbal’ op het programma.

- advertentie -

Op het veld van BATO in Winschoten nam een selectie van spelers uit de vierde en vijfde klasse van het zaterdagvoetbal uit de regio het op tegen hun collega’s van het zondagvoetbal. De zaterdagselectie stond onder leiding van trainers Kor Schreuder (Damacota) en Egbert Bosma (VVS). Zij hadden de beschikking over spelers van Damacota, BATO, Westerlee en SC Scheemda. Bij de zondagselectie konden coaches Ard Leeraar (Heiligerlee) en Jack Boneschansker (Wedde) spelers van Heiligerlee, BNC, PJC, THOS, Wedde en Bellingwolde opstellen.

De omstandigheden voor een heerlijke pot zomeravondvoetbal waren perfect, want het sportpark van BATO baadde zaterdagavond in een aangenaam zonnetje. Ook de 22 mannen op het veld hadden zin in de krachtmeting, want binnen een minuut kwamen de sterren van de zondag al op voorsprong. Van een rustig kabbelend zomeravondpotje was in de beginfase geen sprake, na vijf minuten had de zaterdagselectie de stand alweer gelijkgetrokken.

Dat was voor de zaterdagselectie het startsein om fanatiek het doel van de tegenstander op te zoeken. Met succes, want via Niels van Delden en Danny Blaauw liep de ploeg binnen het half uur uit naar 3-1. De fanatieke aanmoedigingen en aanwijzingen van zondagcoach Jack Boneschansker hadden geen effect, want zijn ploeg kreeg voor rust zelfs ook nog de 4-1 om de oren. Die goal zorgde er niet voor dat de zondagselectie de hoop op een goed resultaat verloor, want trainer Ard Leeraar liet in de rust vol goede moed weten dat hij niet uitsloot dat het nog 4-4 zou worden. Leeraar zag in ieder geval veel meer goals dan een avond eerder, toen hij Nederland en Frankrijk in Leipzig niet verder zag komen dan 0-0.

Ook na rust gingen beide ploegen vrolijk door met scoren, na tien minuten viel de 4-2 en leek de gehoopte comeback weer iets dichterbij. Maar dat liet de zaterdagselectie niet zomaar gebeuren en in de 62e minuut werd de marge weer drie. De zomeravondclash eindigde met twee doelpunten van de zondagselectie, waarmee de eer toch nog werd gered. Vooral de 5-4, in de laatste minuut, was de moeite waard. Met een schitterend geplaatst schot in de kruising werd een punt achter deze wedstrijd gezet.  Misschien is het verstandig dat beelden van deze wedstrijd doorgestuurd worden naar bondscoach Ronald Koeman, want de sterren van het zomeravondvoetbal lieten, in tegenstelling tot Oranje, zien dat ze wel weten hoe ze het net moeten vinden.

Na afloop werd in de feesttent de derde helft van het zomeravondvoetbal nog eens goed gevierd, met muziek van René Becker en DJ Poff. Daarmee kwam een einde aan de tweede editie van de ‘Sterren van het Zomeravondvoetbal’, maar met deze fantastische sfeer en veel doelpunten kan het bijna niet anders of er volgt volgend jaar weer net zo’n spectaculaire derde editie.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button