Algemeen

StartFest editie Scheemda groot succes

- advertentie -

Scheemda – Het vierde werk- en ontwikkelfestival ‘StartFest’ donderdag 27 juni in De Toekomst in Scheemda was een groot succes. Vele bezoekers kwamen naar deze editie en gingen met de aanwezige opleiders, bedrijven, maatschappelijke- en brancheorganisaties in gesprek.

- advertentie -

Bezoekers konden in festivalsfeer hun talenten ontdekken en ter plekke werk maken van hun toekomst. StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, bestaande uit 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe.

Opening met TikTok Tammo
Deze editie kregen wethouders Ellen van Klaveren (Pekela) en Ger Klein (Oldambt) samen met Gemma Groot Koerkamp (VNO NCW), Jolanda Krishof (festival organisator regio Oost Groningen/Afeer) én Tiktok Tammo de eer om de StartFest spiegel te onthullen. Na deze officiële opening gaf TikTok Tammo een spetterend optreden waardoor de bezoekers vol energie in gesprek konden met de aanwezige bedrijven en organisaties.

Kansen en mogelijkheden ontdekken
Gidsen stonden klaar om bezoekers, van alle leeftijden en opleidingsniveaus, te begeleiden en te helpen bij het vinden van hun sterke punten en kansen. Verspreid over pleinen konden bezoekers deelnemen aan diverse doe-activiteiten en workshops om inspiratie te krijgen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Werkgevers uit sectoren zoals Bouw & Groen, Logistiek, Mobiliteit, Hospitality, Zorg, Infra, Veiligheid, ICT, Zakelijke Dienstverlening, Overheid, Onderwijs en Techniek waren aanwezig. Het festival draait om vaardigheden, niet om CV’s. Of het nu gaat om (meer) werken, een (andere) baan, een opleiding, vrijwilligerswerk of een oriëntatie: elke stap is waardevol.

Activiteiten en workshops
Er waren veel activiteiten en leerzame workshops georganiseerd. Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers konden deelnemen, waren er tolken aanwezig. Alles om bezoekers op een plezierige manier kennis te laten maken met hun kansen en ontwikkelmogelijkheden.

- advertentie -

Bezoekers en bedrijven over StartFest
Wethouder Ger Klein (gemeente Oldambt) vond het een mooie dag ‘“Mooi dat er vandaag zoveel bezoekers, van zoveel verschillende leeftijden en nationaliteiten op StartFest aanwezig zijn. Ik hoop dat ze allemaal kunnen vinden wat ze zoeken en ik ben trots dat ze deze mooie kans benutten.”

- advertentie - 

Harma bezocht StartFest en was blij verrast. “Ik vond het fijn dat ik hier echt gezien werd en dat er verder gekeken wordt dan mijn leeftijd. Want ik wil een andere richting op dan mijn huidige baan en ik heb hier veel informatie kunnen ophalen en ga zeker met een aantal contact opnemen.“

Ook Zorggroep Groningen vond het een geslaagde dag “We hebben al veel gesprekken gevoerd en informatie verstrekt. Er is veel belangstelling voor werken in de zorg, zowel voor de vacatures als voor opleidingsplekken.“

Ellen ging naar StartFest en ziet nu nieuwe mogelijkheden. “Ik zag online steeds vacatures die me aanspraken. Maar als ik niet voldoe aan de functie-eisen dan reageer ik daar niet op. In gesprekken met werkgevers hier heb ik ontdekt dat dat helemaal niet erg is en dat ik juist moet reageren! Dat ga ik vanaf nu zeker doen!“

Ook woningcorporatie Acantus was enthousiast “We hebben veel mooie gesprekken gevoerd met mensen waarvan we zeker weten dat ze bij ons passen. We hebben nu al 13 concrete afspraken voor vervolggesprekken!“.

De volgende edities van StartFest:
10 september 2024 (Tolbert)
24 oktober 2024 (Groningen)

Ga voor meer informatie en updates over de festivals naar www.startfest.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button