Cultuur

Wordt het zaterdag een voetbalwedstrijd of een treffen vol orgelkunst?

- advertentie -
Midwolda –  Ludolf Heikens speelt Meesters van de Barok op het Hintsorgel in Midwolda. Het begint met de stralende Prelude in G majeur van de jonge Nicolaus Bruhns; die zichzelf begeleidde op het orgel terwijl hij viool speelde! Veel pedaalsolo’s doen ons denken aan het snelle rennen van voetballers.

- advertentie -
Twee koraalwerken van Georg Böhm brengen wat rust en onthullen de ongelooflijke klankkleuren van het Hintsorgel.

Dan klinkt van Dietrich Buxtehude de Prelude in A mineur, waar het echt serieus en spannend wordt om te zien hoe de “game” verder zal gaan. Vervolgens luisteren we op ons gemak naar het Concerto voor cello en strijkorkest, gecomponeerd door Antonio Vivaldi en gearrangeerd door Johann Sebastian Bach; Italiaans vuur in de muziek! Aan het einde van het concert klinkt de Prelude en Fuga in D groot. Vooral de fuga vraagt veel van de voeten en aan het einde van de laatste pedaalsolo klinkt het eindsignaal: het is allemaal gelukt…
Kom, geniet en speel mee!
Het concert begint om 20.00 uur.
Entree 12 euro.

Dorpskerk Midwolda, Hoofdweg 168, 9681 GK Midwolda

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button