Regionaal nieuws

Eerste ‘extreem pittig eten’ wedstrijd in het Noorden: Chili Challenge Groningen 2019

- advertentie -

Groningen – Wedstrijd extreem pittig eten: Een nog weinig gezien fenomeen in Nederland en de eerste in de noordelijke provincies. Bojan Aleksander, eigenaar en chef van Smoke aan de Grote Markt in Groningen, raakte aan de praat met mede “hothead” Nick Stevens over scherp eten. Al snel werden er ideeën uitgewisseld om erachter te komen wie het scherpst kan eten in Groningen. Naast dat de gerechten pittig moeten zijn, moet het ook lekker zijn. De challenge was geboren.

- advertentie -

Op donderdag 5 september biedt Smoke de hele dag een podium voor scherpe eters en toeschouwers die de deelnemers willen zien zweten. De wedstrijd bestaat uit 4 rondes gerechten met sauzen. Daarna volgt de finale De winnaar/winnares mag zichzelf een jaar lang ‘De Chili Koning/Koningin Groningen’ noemen en wint een diner voor 2 bij Smoke.

Sauzenlijn
Om de sauzen te ontwikkelen heeft Bojan hulp ingeroepen van mede chilifanaat en vriend Tod Naughtmenzies Douglas, ook wel bekend als The Todfather. Samen beginnen ze met een sauzenlijn genaamd ‘The Saucefather’, waarbij de aftrap voor het publiek op het evenement is.

Ronde 1: ‘Birds eye/rawit’ chili jam op candy bacon
Ronde 2: Gefrituurde boterkip gemarineerd in ‘Madame Jeanet (Scotch bonnet)’ mango/gembersaus
Ronde 3: Gerookte rib geglazeerd met ‘Naga Jolokia (Ghost pepper)’ soja/sesam/limoen/knoflooksaus
Ronde 4: Citroenpeperworst gedipt in Chocolate Trinidad Scorpion barbecuesaus
Finale: Een hele Carolina Reaper peper

Inschrijven
De voorinschrijvingen zijn gestart. Wil je meedoen, stuur dan een mail naar info@barsmoke.nl met in het onderwerp: Chili Challenge. Zodra het aantal deelnemers bekend is volgt een mail met exacte tijden en laatste details om de deelname compleet te maken.

Maak jezelf onsterfelijk door de challenge te winnen, kom iemand aanmoedigen of kom gewoon om zwetende deelnemers te zien onder het genot van een biertje. Het festival vindt plaats in Smoke aan de Grote Markt 21A in Groningen. Voor toeschouwers is het evenement gratis. Kosten deelname challenge: € 12,50 incl. eten en melk om te blussen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button