Bakker Prins heropent dinsdag 14 oktober zijn vernieuwde bakkerij In Scheemda
Scheemda – Aan de Diepswal 21, te Scheemda is na een korte maar serieuze verbouwing bijna een nieuwe winkel van bakker Rick Prins verrezen. Met een moderne uitstraling is deze vernieuwde winkel weer klaar voor de toekomst. De vertrouwde producten zijn allemaal gebleven, al worden ze wel in een nieuwe toonbank en stellingen gepresenteerd, maar nieuw is de grotere brasserie die rechts in het pand is gesitueerd.
Opening
Morgen, dinsdag 14 oktober gaan de deuren van deze winkel voor het eerst weer open. Men kon er overigens nog steeds terecht voor brood en gebak, maar dan via de garagedeur aan de zijkant van het monumentale pand. “Ik heb deze winkel eigenlijk heel spontaan overgenomen en dat was in 2004. Dit pand is nooit van één bakkersfamilie geweest, maar ik heb het overgenomen van bakker Van Dam, die woont hier nog naast”, zegt Rick Prins.
“Voor zover ik het kan herinneren, was het eerst een kruidenier, toen bakker Drent, toen bakker Klungel en tenslotte bakker Van Dam. En sinds 2004 is het dus bakker Prins”, aldus Rick. Hij is begonnen met een vakantiebaantje bij bakker Tuinstra aan de Engelstilstraat in Winschoten. En die heeft destijds tegen hem gezegd dat hij er meer mee moest gaan doen. Rick heeft dat advies opgevolgd en is toen de bakkersopleiding in Wageningen gaan doen.

“Ik werkte toen op zaterdag bij Van Dam”
“Ik voel mij nog steeds als een echte Westerleeër, maar ik werkte toen op zaterdag bij Van Dam en zei toen eigenlijk uit gekheid, als je de boel ooit een keer gaat verkopen, dan moet je mij het laten weten. En niet veel later kreeg ik het aanbod. En zo is het gekomen”, aldus bakker Prins. Op vijf gevels prijkt inmiddels zijn naam: Scheemda, Oude Pekela, Siddeburen, Winschoten (Engelstilstraat en de Torenstraat).
En over niet al te lange tijd komt het paradepaardje van deze bakkerij-keten aan het Schönfeldplein in Winschoten. Dit wordt een heel grote winkel/bakkerij met ook nog een brasserie, met een ingang ook vanaf het Marktplein. Met een kleine 40 man/vrouw aan personeel is Bakker Prins klaar voor de toekomst.
Energiekosten besparen
Op dit moment worden de producten op twee plaatsen gebakken. Om efficiënter te werken en energiekosten te besparen wil Prins alle bakactiviteiten overbrengen naar Scheemda. Daarvoor is het nodig dat de bakkerij wordt uitgebreid en er nieuwe duurzame ovens komen. Ook biedt de bakker ruimte voor stagiairs om zo meer jongeren voor het bakkersvak te interesseren. Voor meer informatie Home – Bakker Prins
































































