AlgemeenIncidenten

Nieuwe teamchefs bij politie in Noord-Nederland benoemd

- advertentie -

Noord-Nederland – Met ingang van 1 september zijn bij de Eenheid Noord-Nederland 33 nieuwe teamchefs benoemd, 23 mannen en 10 vrouwen. Zij gaan de nieuwe (basis)teams binnen de districten en diensten leiden, die op 1 januari 2015 daadwerkelijk van start gaan.

- advertentie -

Politiechef Oscar Dros van de Eenheid Noord-Nederland is blij met de benoemingen, die ook de instemming van de betreffende burgemeester en de officier van justitie kregen. ‘Hiermee zet de politie een belangrijke volgende stap in de vorming van één landelijk korps. De nieuwe chefs gaan zich minder dan voorheen bezighouden met beheerstaken. Daardoor krijgen ze meer ruimte om te sturen op het operationele politiewerk en de dienstverlening aan burgers. Het vakmanschap van politiemensen staat hierin centraal. Bij de selectie van de nieuwe chefs is daarom nadrukkelijk gekeken naar hun leiderschapskwaliteiten, hun vermogen om mensen met elkaar te verbinden en hun bereidheid om vakmanschap van politiemensen ruimte te geven.’

Zeventien leidinggevende functies zijn nog niet ingevuld. De verwachting is dat deze benoemingen op 1 december 2014 plaatsvinden, samen met die van de sectorhoofden (districtschefs en diensthoofden).

Politiepersbericht

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button