Kort nieuws

Inwoners van de gemeente Oldambt hebben kans op minder druk

- advertentie -

Gemeente Oldambt – Bruin water ziet er niet fris uit, maar is niet schadelijk voor de gezondheid.

- advertentie -

Als het water bruin is, kunt u het beste de kranen in huis even dichthouden. Na een half uur is het bruine water meestal wel uit de hoofdleidingen verdwenen. Laat vervolgens het water goed doorstromen totdat het weer helder is

 Oorzaak van bruin water

Als de stroomsnelheid in het leidingnet plotseling toeneemt of verandert, kunnen ijzer- en mangaandeeltjes loslaten en wordt het water troebel en bruin. Dit kan veroorzaakt worden door werkzaamheden aan het leidingnet, een plotseling hoog waterverbruik of door een leidingbreuk.

Meer informatie
Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Technische Klantcontacten, telefoonnummer (050) 368 86 88 (optie 2).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button