Algemeen

Kabinetsbeleid treft grensregio’s harder dan eerder werd voorspeld

- advertentie -

Oldambt – De nadelen van het kabinetsbeleid voor grensregio’s zijn nog groter dan vorig jaar was voorspeld.

- advertentie -

Dat staat in het onderzoek dat de Limburgse commissaris van Koning Theo Bovens maandag namens de zeven Nederlandse grensprovincies heeft aangeboden aan PvdA-minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). De totale schade voor de grensregio’s wordt geschat op 150 tot 300 miljoen euro per kalenderjaar.

Het nadeel
Het nadeel is dat  inwoners van grensregio’s door de hogere accijnzen en btw gaan winkelen in het buitenland. Vooral pomphouders, bierbrouwers en detailhandel worden getroffen. Bij tankstations dicht bij de grens is de verkoop dertig tot veertig procent gedaald.

Te gunstig beeld
Zowel de benzine- als de dieselverkoop daalt in de grensstreek veel sterker dan in de rest van het land. Het cijfer dat staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) aan de Tweede Kamer heeft verstrekt over de ontwikkeling van de brandstofverkoop, lijkt een te gunstig beeld te geven, schrijven de onderzoekers.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button