AlgemeenKort nieuws

Nieuwe specialisten OZG Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) zijn opnieuw specialisten toegetreden tot de medische staf. Het betreft de heren Berduszek, Hospes en Engel. Alle specialisten zijn werkzaam op beide locaties van de OZG.

- advertentie -
  • Redmar Berduszek, revalidatiearts

Berduszek is gedetacheerd vanuit het UMCG. Hij is geboren in Groningen (1985). De opleiding tot revalidatiearts heeft hij grotendeels doorlopen bij het UMCG Centrum voor Revalidatie en een deel bij Revalidatie Friesland. Binnen de OZG richt hij zich vooral op ziekenhuisrevalidatie en poliklinische revalidatiebehandeling (met name neurorevalidatie).

  • Wobbe Hospes, ziekenhuisapotheker/ hoofd en medische manager ziekenhuisapotheek.

Hospes is geboren in Heerenveen (1957). Voorheen was hij werkzaam als hoofd van de ziekenhuisapotheek van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (tot 2007). Hier heeft hij zijn opleiding tot ziekenhuisapotheker afgerond, evenals in de ISALA Klinieken te Zwolle (tot voorjaar 2014).
Hospes heeft speciale belangstelling voor uitkomsten-/doelmatigheidsonderzoek, infectieziekten, (anti)stolling, intensive care en ‘personalized medicine’. Met dit laatste wordt de behandeling bedoeld met specifiek op de individuele patiënt gerichte medicatie, bijvoorbeeld bij het behandelen van kanker.

  • Christian Engel, anesthesioloog/intensivist

Engel is geboren in Nienburg, Duitsland (1969). Voorheen was hij staflid Intensive Care Volwassenen UMCG en werkzaam op de Neuro en Thorax Intensive Care. Na afstuderen in Göttingen (D) heeft hij in 1996 een promotieonderzoek afgerond. Zijn opleiding tot anesthesioloog heeft hij afgerond in 2003 in de Klinikum te Oldenburg en zijn opleiding tot intensivist in het UMCG in 2009. Speciaal aandachtsgebied van Engel is de trans-oesofageale echocardiografie (onderzoek van het hart via hoogfrequente geluidsgolven).

 

Bron: OZG.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button