Kort nieuwsSport

Gemeente Oldambt wil alle zwembaden open houden

- advertentie -

Oldambt – Als het ligt aan de burgemeester en wethouders blijven alle zwembaden van de gemeente Oldambt open. Wel gaat er dan eventueel de prijs van het entreekaartje omhoog.

- advertentie -

De gemeente heeft meerdere zwembaden, met als de overdekte de Watertoren te Winschoten en De Hardenberg te Finsterwolde. Ook een openluchtbad is niet te missen, De Ringberg in Scheemda. De gemeente is elk jaar rond de 650.000 euro kwijt aan de zwembaden. De gemeenteraad wil dit bedrag met twee ton naar beneden brengen en dus bezuinigen.  Een onderzoeksbureau kreeg de opdracht om de mogelijkheden te bekijken.

Privatiseren is nu nog geen optie volgens wethouder Boon. Wel zal er in 2016 de prijzen omhoog gaan. Ook zou een intensieve samenwerking tussen de baden leiden tot besparingen. Daar wil Bard Boon ook het bestuur van De Ring berg bij betrekken.

Foto: Jeroen Bos/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button